Bästa sminkspegel med belysning – perfekt ljus när du sminkar dig!

Har du någon gång upptäckt att sminkningen ser annorlunda ut i dagsljus jämfört med hur det såg ut när du stod hemma i badrummet och gjorde dig i ordning? Då är du inte ensam. Många av oss sminkar oss i dåligt ljus eftersom det inte alltid är så lätt att hitta rätt sminkbelysning i hemmet. Fel belysning ökar risken att vi lägger på för mycket eller för lite smink. En sminkspegel med belysning är lösningen som ger bra förutsättningar för att du ska få ett fint och jämnt sminkresultat. I detta bäst-i-test jämför vi marknadens bästa sminkspeglar med lampor.

Sminkspeglar med belysning har blivit en mycket populär produkt de senaste åren. Tidigare användes de framför allt av professionella makeupartister, men i takt med att kändisar och influensers visat upp sina sminkspeglar i sociala medier har efterfrågan ökat lavinartat. Många filmar och fotar sig vid sina sminkspeglar med härliga lampor vilket får deras sminkbord att se ut som något från en glamorös Hollywood-film. Sminkspeglar med lampor är dock inte bara glamorösa, de är framför allt mycket praktiska och gör att du lättare kan sminka sig snyggt. Många make-up artister menar att det är mycket svårt, om inte omöjligt, att lägga en snygg sminkning utan bra belysning. Vi vet nog alla hur fel det kan bli när vi försöker lägga en jämn bas eller applicera rouge när det är för mörkt i rummet. Risken är stor att det blir för mycket av det goda eller att det blir ojämnt. Sminkspeglar med bra inbyggda lampor gör det dock betydligt lättare och du som aldrig testat att sminka dig framför en sminkspegel med lampa kommer få en ny upplevelse. Det är dock mycket viktigt att belysningen är bra, annars uteblir resultatet. Vi har därför gjort ett urval och testat marknadens bästa sminkspeglar med belysning. Vi har utsett vinnare i tre olika prisklasser. Här hittar du information om vinnarna och allmän information om sminkspeglar.

Bästa sminkspeglarna med belysning

Vi testade många olika speglar för att kunna utse Sveriges bästa sminkspegel med belysning 2022. Vi bestämde oss för att utse vinnare i tre olika prisklasser för att du ska kunna välja en spegel i din prisklass. Browgame Cosmetics Signature Lighted Makeup Mirror är vinnare i premiumkategorin, Gillian Jones LED Table mirror w/X10 mirror är vinnare i mellankategorin och Tweezerman Lighted Mirror 10x är vinnare i budgetkategorin.


Premium: Browgame Cosmetics Signature Lighted Makeup Mirror

Denna lyxiga sminkspegel från Browgame Cosmetics är bäst i test. Den har allt du önskar av en sminkspegel: stilren design, bra belysning och behändig storlek. Den vackra kombinationen av rosé och marmor piffar verkligen upp sminkbordet. Denna spegel är relativt ny och därför finns det fortfarande inte många kundrecensioner tillgängliga, men vår testgrupp var överens om att denna spegel är en riktig höjdare som är värd varenda krona. Trots dess nätta storlek har den alla funktioner du kan tänkas behöva. Den går enkelt att vinkla, LED-lampornas intensitet kan justeras, det går att ställa in färgtemperaturer och mycket mer. En helt fantastisk sminkspegel!


Mellan: Gillian Jones LED Table mirror w/X10 mirror

Denna studio foundation från MAC har varit många make up artisters favorit under Denna sminkspegel ger verkligen Hollywood-glamour! Gillian Jones är ett av de främsta märkena när det kommer till sminkspeglar med belysning. Testpanelen var mycket förväntansfull på att testa denna stora och snygga sminkspegel. Vi kan lova dig att vi var mycket nöjda med resultatet. De inbyggda LED-lamporna ger ett dimbart ljus vilket gör att du kan justera belysningen så att den passar dig perfekt. Dessutom ingår en liten spegel med 10x förstoring som du kan använda till ögonbrynen. Ljuset justeras enkelt genom att hålla in en liten knapp. Detta är sannerligen en glamorös sminkspegel som gör det lättare att få till en perfekt sminkning.


Budget: Tweezerman Lighted Mirror 10x

Denna budgetspegel är en riktig klassiker. Den lilla, enkla och behändiga spegeln är en pionjär bland sminkspeglarna, men Lighted Mirror 10x är en uppdatering från föregångaren. Tillverkaren har lyssnat på kundernas önskemål och nu är det lättare att byta ut batteriet och ljuset är bättre. Det är en perfekt spegel för dig som inte vill spendera för mycket pengar. Den passar lika bra för badrummet som för resan. Det är en mycket liten sminkspegel som passar i gymväskan eller till och med i plånboken. Måtten är 11 x 8,5 x 2 centimeter och vissa i testpanelen tycker att den är lite för liten. Den passar mycket bra för brynplockning, sminkning och insättning av kontaktlinser.


Bubblare: Babyliss Ultra Slim Beauty Mirror

Babybliss är en favorit hos såväl konsumenter som experter. Deras Ultra Slim Beauty Mirror är fantastiskt snygg och bra. Med satin ytbehandling och LED-belysning är denna sminkspegel testets bubblare. De energibesparande LED-lamporna och den 1,8 meter långa nätkabeln gör denna sminkspegel till en av favoriterna. Det var hård konkurrens mellan denna och premiumvinnaren från Browgame Cosmetics. Utformningen är snarlik och båda har skiftningar i roséguld. Vi gillar att denna spegel har en avtagbar mindre spegel med 10x förstoring samt att basen är halkfri. Ljuset är riktigt bra för sminkningar, men den har dock något färre ljusinställningar än vinnare i premiumkategorin.Köpguide – Frågor & Svar

Det finns mängder av sminkspeglar med belysning och det är många som undrar hur dessa skiljer sig åt. Hur kommer det sig att vissa kostar en hundralapp och andra flera tusen? En sminkspegel med belysning är en investering som används dagligen och därför är det viktigt att köpet blir rätt. Det kan vara svårt att veta vad som egentligen skiljer de olika modellerna åt och därför har vi här sammanställt de vanligaste frågorna. Vi hoppas att det ska hjälpa dig att välja den sminkspegel med lampa som är bäst för dig.

Vad är en sminkspegel med belysning?

En sminkspegel med belysning är en spegel som är särskilt utvecklad för att du ska kunna lägga en perfekt makeup. Spegeln har inbyggd belysning vilket gör att du inte är beroende av dagsljus för att kunna sminka dig. Ljuset är avgörande för att kunna få till en perfekt sminkning, men det är inte alltid det är möjligt att sminka sig i dagsljus. De flesta sminkar sig på morgonen och oftast är det mörkt ute då. Det är också vanligt att sminka sig på kvällen innan en middag eller utgång. Den vanliga belysningen, till exempel i badrummet eller i sovrummet, är oftast fel för sminkning. Inte sällan är ljuset för vitt i badrummet och i sovrummet är det oftast för mörkt. Belysningen i en sminkspegel är dock särskilt anpassat för hudvård och smink.

När kan jag använda en sminkspegel?

En sminkspegel med lampa är så klart mycket användbar när du ska sminka dig, men den är lika viktig vid annan hud- och ansiktsvård. Många använder en sminkspegel för att plocka och styla ögonbrynen samt för att sätta i kontaktlinser. Ögonbryn har blivit mycket trendigt de senaste åren och vi färgar, plockar, stylar och fyller i ögonbrynen. För att få till riktigt snygga bryn krävs det dock att du har bra belysning och gärna en förstoringsspegel. Detta gör att du enkelt kan hitta även de små hårstråna. Om du vill använda din sminkspegel till att styla ögonbrynen bör du se till att välja en med förstoring. Många speglar har en medföljande kompaktspegel och vissa har en 2-i-1-lösning där spegeln är vridbar. Förstoringsspegeln är mycket användbar även för mer detaljerade ögon- och läppsminkningar. Sist men inte minst är det många med synfel som uppskattar sminkspeglar med förstoring eftersom det är möjligt att applicera sminket utan glasögon eller linser. Det är även bra när du snabbt och smidigt vill sätta i dina kontaktlinser.

Vem behöver en sminkspegel med belysning?

Alla som gillar att sminka sig bör så klart investera i en sminkspegel. Makeupen kommer garanterat att se mycket bättre ut om den appliceras i bra ljus. Även personer som gör andra precisa saker i ansiktet, till exempel plockar ögonbrynen, vaxar ansiktet eller sätter i linser, bör överväga att investera i en bra sminkspegel med belysning.

Spelar storleken på sminkspegeln någon roll?

Det finns sminkspeglar i alla möjliga storlekar. Vissa är så små att de får plats i plånboken och andra är riktigt stora och kan hängas på väggen. De flesta är dock i mellanstorlek och vissa av dem är bärbara. Tänk på att de allra minsta speglarna endast lämpar sig för mer detaljerade områden, till exempel ögonbrynen eller läpparna. Om du vill se hela ditt ansikte bör du välja en mellan eller stor sminkspegel.

Varför är det bra med justerbart ljus?

Det justerbara ljuset gör det möjligt att anpassa belysningen efter ljusförhållandena i rummet. Om du sminkar dig när det är mörkt ute behöver du förmodligen starkare belysning än när rummet är upplyst av dagsljus. Detta är särskilt viktigt om du har en bärbar sminkspegel som du vill använda på olika ställen, till exempel om du vill ta med den på resan.

Vilken sminkspegel ska jag välja?

Du bör välja den sminkspegel som passar dina behov bäst. Fundera på om du vill ha en bärbar spegel som du kan ta med dig på resan eller om du vill ha en stationär i hemmet. Kanske är designen viktig för dig och då kan du välja en av många riktigt snygga sminkspeglar. Om du vill använda spegeln för att ta selfies eller spela in tutorials bör du välja en större modell. Det är även bra att tänka på hur ofta du kommer att använda sminkspegeln. Om du sminkar dig varje dag kan det vara en bra idé att satsa på en snygg och kvalitativ spegel.

Vad är skillnaden mellan eldrivna och batteridrivna sminkspeglar?

En eldriven sminkspegel har en sladd som måste kopplas in i ett kontaktuttag. En batteridriven spegel har ingen sladd, men batterierna måste bytas ut eller laddas efter ett tag. Vad som passar dig bäst beror på var och hur du ska använda spegeln. Om du framför allt ska använda den hemma på samma plats kan en eldriven spegel vara ett bra alternativ, men om du däremot vill vara mer flexibel är den batteridrivna sminkspegeln att föredra.

För vem är denna produkt?

En sminkspegel med belysning passar alla som gillar smink och hudvård. En sminkspegel passar dig som är trött på att upptäcka att sminkningen ser annorlunda ut när du kommer utanför dörren. Den passar dig som gillar smink och tycker att det är roligt att piffa till sig. En sminkspegel kan även vara bra när du vill studera ditt ansikte i bra belysning, till exempel när du lägger en ansiktsmask, fyller i dina ögonbryn eller vaxar delar av ansiktet. Denna produkt passar även närsynta som vill kunna sminka sig utan glasögon och kontaktlinser.

Hur valde vi vilka produkter vi skulle testa?

Det finns många sminkspeglar på marknaden i olika prisklasser. De billigaste kostar under hundralappen, dock inte med belysning, och de dyraste kostar flera tusen kronor. Det finns bra sminkspeglar i alla prisklasser och efter noggrann research gjorde vi ett urval av speglar som vi ville testa. Som vanligt när vi gör våra tester utgår vi från expertrekommendationer, kundrecensioner och våra personliga favoriter. Vi kontrollerade även vilka speglar som vunnit tidigare bäst-i-test samt vilka av dessa som utgått. Denna produkt har utvecklats snabbt och belysningen i speglarna har förbättrats avsevärt de senaste åren. Därför var det viktigt för oss att inkludera nya modeller och jämföra dem mot föregångarna. Vi testade sminkspeglar i olika prisklasser för att kunna rekommendera de bästa för alla preferenser.


Våra Favoriter

Premium: Browgame Cosmetics Signature Lighted Makeup Mirror

Premiumvinnaren från Browgame Cosmetics är en lyxig sminkspegel med LED-lampor. Testpanelen var överens om att denna produkt var bäst i test. För det första är den estetiskt vacker med en stilren design. Rosén och marmorn gifter sig fint med varandra och gör nästan spegeln till ett prydnadsföremål. Det känns väldigt glamoröst att plocka ögonbrynen och bättra på läppstiftet framför denna spegel. Det är dock alla funktioner som gör att denna spegel är värd sitt pris. Spegeln, som är 17,5 centimeter i diameter, går att vinkla som du önskar. Spegeln har inbyggda LED-lampor och när den vinklas uppåt tänds de lamporna. Du släcker spegeln genom att vinkla spegeln nedåt igen. Ljusstyrkan justeras genom att snurra spegeln till höger och färgtemperaturen justeras genom att snurra spegeln till vänster. Som om det inte var nog ingår även en liten Signature-spegel med magnet som har en 7x förstoring. Denna är ett perfekt komplement till den stora spegeln och den passar utmärkt för mer detaljerade smink- och brynjobb. Förstoringsspegelns diameter är 9,5 centimeter och kan även användas som resespegel. Sminkspegeln laddas enkelt med en typ-C USB kabel. Vi älskar verkligen denna sminkspegel eftersom det faktiskt inte är en utan två speglar som ingår. Det justerbara ljuset är utmärkt och den lilla spegeln för de klurigare momenten är pricken över i.

Fördelar:

 • Tre olika färgtoner av LED-ljus
 • Justerbart ljus
 • En extra spegel med 7x förstoring ingår
 • Snygg och stilren design

Nackdelar:

 • En av de dyraste sminkspeglarna i testet

Mellan: Gillian Jones LED Table mirror w/X10 mirror

Gillian Jones är drottningen av sminkspeglar och denna spegel är ingen besvikelse. Tvärtom blev testgruppen mycket imponerad av den generösa storleken, de inbyggda LED-lamporna och den lilla extra förstoringsspegeln. Den stora rektangulära spegeln är maffig och mäter 27 x 16,6 x 15,5 centimeter. Den går att justera så att den står upp eller ligger ned. Det går även att montera den på väggen om du föredrar det. Vi gillar framför allt att ha den på sminkbordet eftersom den ger en lyxig Hollywood-känsla. Den lilla spegeln, som är 9 centimeter i diameter, kan placeras vid sidan av den stora spegeln eller i mitten av denna. Den lilla runda spegeln har en förstoring på 10x vilket passar för ögonbrynsplock och andra mer detaljerade moment. LED-lamporna i den stora spegeln går att dimma vilket gör att du kan välja precis den ljusstyrka som du vill ha. När du slår på spegeln är belysningen i full styrka, men det finns en liten knapp som du håller in för att försvaga ljuset. Lamporna i denna sminkspegel är batteridrivna och du måste köpa batterierna separat. Denna sminkspegel passar dig som vill ha en snygg och lyxig spegel som gör att du får känna dig som en prinsessa när du sminkar dig på morgonen.

Fördelar:

 • Glamorös och snygg design
 • Inbyggda LED-lampor med dimbart ljus
 • Liten extra spegel med 10x förstoring

Nackdelar:

 • Batterier måste köpas separat
 • Full styrka när den slås på


Budget: Tweezerman Lighted Mirror 10x

Tweezermans lilla sminkspegel är en klassiker som många kvinnor har i sin handväska. Denna spegel är endast 11 x 8,5 x 2 centimeter vilket gör att du kan ta med den överallt. Den är betydligt bättre än föregångaren och framför allt är det lättare att byta ut batteriet när det tar slut. De smarta sugpropparna på baksidan gör att du enkelt kan sätta upp spegeln på väggen eller på din vanliga badrumsspegel. Den går att fästa på alla rena och släta ytor och den är enkel att ta loss. Spegeln har en förstoring på 10x vilket är mycket användbart när du ska plocka ögonbrynen eller kontrollera sminket. Den drivs av batterier och ljuset är perfekt, men en testdeltagare önskar att det gick att vinkla ljuset. Denna produkt passar dig som vill ha en riktigt liten och praktisk sminkspegel som du kan ta med dig överallt. Den är utmärkt att använda som ett komplement till en större sminkspegel, men den lämpar sig inte för att sminka hela ansiktet eftersom den är så liten. Däremot är den fantastisk för detaljerade moment och testpanelen älskar att använda den för att fixa ögonbrynen. Tweezerman är världsberömt för sina pincetter och därför är det föga förvånande att de tagit fram en sminkspegel som passar utmärkt för ögonbrynsplock.

Fördelar:

 • Liten och praktisk
 • Billig
 • Sugproppar på baksidan
 • Bra för detaljerade moment

Nackdelar:

 • För liten för att kunna sminka hela ansiktet
 • Går inte att vinkla ljuset

Bubblare: Babyliss Ultra Slim Beauty Mirror

Testpanelen såg verkligen fram emot att testa Ultra Slim Beauty Mirror från Babybliss. Få märken har omnämnts så mycket i media och våra förväntningar var höga. Vi måste medge att vi inte blev besvikna på denna sminkspegel med fantastiskt ljus. Denna spegel knep nästan vinsten i premiumkategorin, men var tvungen att se sig besegrad av Browgame Cosmetics. Speglarna är snarlika och har till och med liknande design. Vad vi verkligen gillar med denna sminkspegel från Babybliss är att den har låg energiförbrukning och har en medföljande nätkabel som är 1,8 meter lång. Du behöver således inte byta batterier vilket känns bra för miljön. LED-lamporna har mycket låg energiförbrukning, men däremot är de mycket effektiva. Ljuset är starkt och lämpar sig utmärkt för sminkningar. Den medföljande lilla kompaktspegeln ger en 10x förstoring och kan fästas på den stora spegeln tack vare magneten på baksidan. Den stora spegeln är 20,5 centimeter i diameter och tack vare halkskyddet står den stadigt. Denna sminkspegel är estetiskt tilltalande med en satin finish i roséguld. Den är riktigt elegant och den förgyller verkligen sminkbordet. Ljuset går att justera i tre olika nivåer (låg, mellan, stark) samt i två olika färgtoner. Trots att den har något färre ljusinställningar än vinnaren i premiumkategorin, är ljuset riktigt bra för sminkningar och vi älskar denna sminkspegel!

Fördelar:

 • Snygg och elegant design
 • Medföljande extra förstoringsspegel
 • Låg energi och medföljande kabel

Nackdelar:

 • Relativt dyr
 • Vissa tycker att den medföljande kabeln är irriterande

Våra utmanare

Vi testade väldigt många sminkspeglar med belysning för att utse den bästa 2020. Utöver vinnarna i de tre priskategorierna och testets bubblare vill vi även ge följande modeller ett omnämnande. Det var verkligen svårt att utse några få vinnare och vi tycker även att nedanstående sminkmodellerna är riktigt bra.

Riki Skinny LED Mirror

Reaktionen från testpanelen var ”WOW!” när denna sminkspegel testades. Detta är den absolut lyxigaste spegeln i testet och om det inte vore för priset hade vi alla klickat hem den på en gång. Den är helt enkelt fantastisk, men tyvärr är den betydligt dyrare än de andra sminkspeglarna i testet. Om du däremot vill filma dina sminkningar, till exempel spela in tutorials eller ha live-sändningar via Facebook eller Instagram, är denna sminkspegel perfekt. Det är även den ultimata selfie-spegeln. Denna avancerade spegel har bland annat Bluetooth-funktion, fäste för mobiltelefonen och ultra HD-belysning med högkvalitativa LED-lampor. Denna stora och lyxiga spegel är 32 x 24 centimeter och är dessutom trådlös och uppladdningsbar. Självklart har den justerbar ljusstyrka med dimmerfunktion i många olika steg. Belysningen är helt galet bra och testpanelen kunde inte sluta ta selfies i denna sminkspegel. En magnetisk 3x förstoringsspegel ingår även när du behöver komma riktigt nära. Som om det inte vore nog är denna spegel dessutom bärbar och lätt vilket gör att du enkelt kan ta med den på resan. Detta är en av de främsta anledningarna till varför denna spegel är en favorit hos influensers! Detta vrålåk passar professionella make-upartiser och influensers, men även för vardagliga användare som vill ha en riktigt bra sminkspegel med belysning.

Fördelar:

 • Ultra HD-belysning som ger ett fantastiskt ljus
 • Bluetooth-funktion och fäste för mobiltelefon
 • Trådlös och uppladdningsbar
 • Resvänlig och bärbar

Nackdelar:

 • Mycket dyr

Gillian Jones Silver Make-Up Mirror

Testpanelen gillar verkligen sminkspeglar med belysning från Gillian Jones. Spegeln LED Table mirror w/X10 mirror vann testets mellankategori, men även denna Silver Make-Up Mirror förtjänar ett omnämnande i detta test. Denna spegel är två i en. Den ena sidan har en x1 förstoring som passar för hela ansiktet och den andra sidan har en x10 förstoring som passar för mer detaljerade moment. Testgruppen gillar verkligen att det är två speglar i en och att det går snabbt att snurra runt spegeln efter behov. Spegeln är 13 centimeter i diameter vilket känns tillräckligt. Belysningen, som kommer från inbyggda LED-lampor, är dock inte justerbar. Vissa i testgruppen tyckte även att ljuset var för svagt, framför allt för ögonbrynsplockning och andra mer detaljerade moment. Vi älskar dock den klassiska designen! Denna sminkspegel är både snygg och stilren. Den ser ut precis som hur de flesta föreställer sig att en sminkspegel ska se ut. Höjden är 32 centimeter, spegeln måste stå upp och den lämpar sig bäst på sminkbordet. Spegeln behöver fyra AAA-batterier för att lamporna ska lysa. Dessa batterier ingår ej. Denna sminkspegel passar dig som vill ha en bra spegel utan att spendera för mycket.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • 2 speglar i en

Nackdelar:

 • Ganska svag belysning
 • Batterier ingår ej
 • Få funktioner

BaByliss Makeup Spegel 8438E

Denna sminkspegel från BaBybliss har omnämnts i flera bäst i test och har även fått bra kundrecensioner. Det är en riktigt bra spegel, men testpanelen tycker inte att den är lika bra som bubblaren Babyliss Ultra Slim Beauty Mirror. Denna spegel har inbyggda LES-lampor som går att justera med tre olika inställningar. Den har speglar på två sidor vilket gör att du får 2-i-1. Den ena är en vanlig sminkspegel med belysning och den andra är en spegel med 8x förstoring. Testpanelen gillar att det är enkelt att kolla hur sminkningen ser ut inzoomad såväl som i vanlig spegel. Diametern på 20,5 centimeter är generös och den har en halkfri bas som gör att den står stadigt. Denna sminkspegel är dock eldriven vilket gör att du behöver vara nära ett kontaktuttag för att använda den. Några i testgruppen tycker att det är lite irriterande med en sladd. Om denna variant hade varit sladdfri hade den varit en riktigt farlig utmanare i detta test. Det är dock en väldigt snygg sminkspegel som håller mycket hög kvalitet. Det känns som att denna spegel kommer att hålla i flera år. Om du inte har något emot kontaktsladden är detta ett riktigt bra köp!

Fördelar:

 • Snygg design
 • Mycket hög kvalitet
 • 2-i-1

Nackdelar:

 • Kräver kontaktuttag

Vi hoppas att du fått glädje av detta foundation test och att du nu har en klarare bild framför dig vad du vill använda och vad som passar just för dig!