BĂ€sta sminkförvaringen 2022 – Organisera effektivt, snyggt och enkelt

Oavsett om du har lite smink eller om du har mÄnga produkter finns det mÄnga fördelar med att ha alla samlade pÄ ett stÀlle. DÄ Àr sminkförvaring en lösning för dig. För det första vet du var du har alla dina sminksaker, och för det andra blir rummet, toaletten eller platsen dÀr du har ditt smink betydligt mer vÀlstÀdat. Sminkförvaringen ger dig ocksÄ betydligt bÀttre möjlighet att organisera ditt smink pÄ ett bra sÀtt.

NÀr du stÀller ditt smink i en bra sminkförvaring fÄr du ocksÄ en bra överblick över vilka produkter du egentligen har. Du kan smidigt gÄ igenom sminket och se vad du kan vÀlja mellan. Dessutom kan du stÀlla smink som du anvÀnder ofta i ett förvaringsstÀll och övrigt smink i ett annat. NÀr du har allt i ett stÀll kan du ocksÄ se datumen pÄ produkterna och snabbt rensa ut smink som blivit för gammalt. Dessutom bidrar förvaringen till att du sparar tid nÀr du sminkar dig eftersom du slipper leta efter rÀtt produkt. Du kan ocksÄ spara en del plats nÀr allt smink smidigt samlas i en förvaringslösning istÀllet för att ta upp ett helt bord eller en hel hylla. Det blir ocksÄ lÀttare att stÀda nÀr du bara kan lyfta bort förvaringen och stÀda under den. NÀr sminket Àr fint i ordning blir det ocksÄ betydligt roligare att sminka sig.

Att komma pĂ„ en egen förvaringslösning med olika burkar eller lĂ„dor Ă€r ett alternativ men det kan lĂ€tt gĂ„ utför och dessutom blir det svĂ„rt att fĂ„ en överblick nĂ€r allt ligger i lĂ„dor. Vi har dĂ€rför testat flera olika stĂ€ll för sminkförvaring som alla ger bra organisation. Vi har tagit fram tre vinnare i tre prisklasser. I budgetklassen finner vi ​​Shela’s Medium Smink Organizer som Ă€r en lite mindre förvaringslösning, men den Ă€r Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt praktisk, speciellt om du har lite mindre smink. I mellanklass har vi Shela’s SminklĂ„da. Den rymmer en hel del smink och ger en bra överblick men du kan inte bortse frĂ„n att lösningen tar en hel del plats och det kan vara en stor nackdel om du inte har sĂ„ mycket utrymme att förvara ditt smink pĂ„. Shela’s rotating organizer i vitt trĂ€ Ă€r vinnaren i premiumklassen. Det Ă€r ett lite dyrare stĂ€ll, men det Ă€r platsbesparande och smart. Du kan enkelt rotera det för att finna exakt de produkter du vill ha.

VÄr bubblare Àr Real Techniques Real Tech Pocket Organizer. Det Àr en mindre förvaringslösning som frÀmst Àr tÀnkt att ha sminkborstar och andra verktyg i. Förvaringen kan hÀngas upp pÄ rena, platta ytor och den kan ocksÄ enkelt tas med. Det gÄr ocksÄ att ha mindre sminkprodukter i förvaringen om du sÄ vill.

LÀs vidare i vÄrt test för att hitta den förvaringslösning för smink som passar dig allra bÀst oavsett om du har mycket smink eller bara nÄgra fÄ produkter som du vill ha bÀttre organisation pÄ.


Premium: Shela’s rotating organizer i vitt trĂ€

Den hÀr praktiska förvaringslösningen kommer frÄn Shela. Den har en sexkantig form, Àr tillverkad i vitt trÀ och den kan rotera i 360 grader. Med den hÀr förvaringslösningen behöver du aldrig stÀlla sig upp för att leta efter dina produkter utan du kan sitta kvar och enkelt snurra pÄ sminkförvaringen för att hitta det du söker.

PÄ varje sida av förvaringen finns det flera hyllor, fack och smÄ lÄdor. I mitten, högst upp finns det ocksÄ mindre fack som kan anvÀndas för penslar och annat. Priset Àr lite högre men det gÄr inte att bortse frÄn att förvaringen Àr vÀldigt prisvÀrd sett till den funktion den faktiskt fyller.


Mellan: Shela’s SminklĂ„da

Det hĂ€r Ă€r en bĂ„de snygg och smart sminklĂ„da för alla typer av smink. I vĂ€skan eller lĂ„dans botten finns ett större fack dĂ€r större sminkprodukter som foundation och liknande fĂ„r plats. Över det finns fyra mindre, grundare fack som kan dras ut Ă„t sidorna. DĂ€r fĂ„r alla mindre produkter och penslar plats. PĂ„ insidan av vĂ€skan finns ocksĂ„ tre smĂ„ fack som stĂ€ngs med dragkedja. I den hĂ€r lĂ„dan finns det plats för mycket smink och dessutom skyddas sminket frĂ„n alla former av solljus som annars kan pĂ„verka det negativt. Det Ă€r bara att komma ihĂ„g att stĂ€nga vĂ€skan. Ett stort plus Ă€r att utsidan Ă€r gjord av det lĂ€derliknande materialet polyuretanharts som Ă€r lĂ€tt att rengöra.


Budget: ​​Shela’s Medium Smink Organizer

Om du bara vill ha lite organisation bland de produkter du anvÀnder varje dag eller om du inte har sÄ mycket smink Àr det hÀr ett perfekt val. Du ska dock inte rÀkna med att det fÄr plats extremt mycket saker i förvaringen. Organizern Àr tillverkad i plast vilket gör den lÀtt att rengöra och du fÄr flera olika fack dÀr du kan placera ditt smink. Ett stort plus Àr att priset Àr lÄgt och att förvaringen Àr vÀldigt stilren. Den tar inte heller speciellt mycket plats vilket gör att den ryms lika bra i badrumsskÄpet som pÄ skrivbordet eller i fönstret.


Bubblare: Real Techniques Real Tech Pocket Organizer

VÄr bubblare Àr Real Techniques Real Tech Pocket Organizer. Det Àr en smidig liten ficka som kan sÀttas upp pÄ alla platta ytor utan att du behöver anvÀnda lim eller annat. Fickan rymmer verktyg, sminkborstar eller mindre sminkattiraljer som mascara och lÀppglans. NÀr du har satt upp vÀskan kan den enkelt tas ner utan att lÀmna spÄr. Dessutom tar du lÀtt med den till andra platser om sÄ behövs.

Den lilla fickan ger en smidig förvaring direkt pÄ eller vid sminkspegeln, och det Àr ofta dÀr du behöver dina verktyg och ditt smink. HÀr behöver du inte titta bort för att fÄ tag i precis det du behöver.Köpguide – FrĂ„gor & Svar

Om du gillar smink och Àr rÀdd om dina produkter bör du ocksÄ se till att du förvarar dem pÄ ett bra sÀtt. Men det finns en hel del att tÀnka pÄ innan du köper din förvaringslösning. Har du mycket smink som ska fÄ plats och vill du ha alla produkter pÄ samma stÀlle? Behöver du en mindre förvaringslösning som fÄr plats i badrumsskÄpet eller kan du ha den framme pÄ ett större sminkbord? I den hÀr köpguiden ger vi svar pÄ de vanligaste frÄgorna kring sminkförvaring.

Varför behöver du förvaring för ditt smink?

Det finns flera anledningar till att du kan behöva en bra sminkförvaring. Du fÄr sminket samlat och du fÄr en bra överblick över vilka produkter du egentligen har. Dessutom erbjuder mÄnga förvaringslösningar möjligheten att förvara produkterna utom rÀckhÄll för solljus vilket Àr en stor fördel.

NÀr du har ditt smink samlat i en bra förvaringslösning slipper du lÀgga tid och ork pÄ att leta efter sakerna du behöver. Dessutom sparar du en hel del plats. I förvaringen kan du ocksÄ organisera sminket efter typ. Du kan till exempel se till att allt puder ligger pÄ ett stÀlle, att all mascara ligger pÄ en plats och att din foundation samlas i ett fack. Med förvaringen vet du alltid var du har alla saker och du kan lÀtt se vilka alternativ du har att vÀlja mellan.

Har du en förvaring som gÄr att stÀnga kan du dessutom lÀtt ta ditt smink med dig utan att du behöver packa en extra necessÀr. Det minskar risken att du glömmer nÄgot.

Kan jag göra en egen sminkförvaring?

SjÀlvklart kan du göra en egen sminkförvaring men i regel blir det inte alls lika platsbesparande och effektivt som en köpt förvaringslösning. Att köpa en fÀrdig förvaring kostar sÀllan speciellt mycket och det kan vara en vÀldigt bra investering att göra om du vill ha bra koll pÄ ditt smink.

Kan smink förstöras av solljus?

Solljus Àr en sÄdan sak som kan pÄverka smink ganska rejÀlt. SÄ Àr Àven fallet med vÀrme. I Sverige blir det sÀllan vÀldigt varmt och i regel Àr det ingen fara att förvara sminket i ett vanligt rum men det finns trots allt skÀl till att inte placera sminket direkt i solens ljus. En bit in i rummet klarar sig mindre kÀnsliga produkter, men saker som puder, mascara och parfymer bör förvaras mörkt för att behÄlla fÀrg, doft, konsistens och kvalitet sÄ lÀnge som möjligt. Sminket kan givetvis vara mer eller mindre kÀnsligt beroende pÄ mÀrke och variant men om sminket ligger lÀnge i solljus eller om temperaturen hÄller sig över 30 grader i mer Àn sex mÄnader kan bakterier börja vÀxa i sminket och det kan förutom att förlora hÄllbarhet och anvÀndbarhet Àven bli olÀmpligt att anvÀnda. Bakterierna kan orsaka finnar eller leda till att du fÄr inflammationer i huden. NÀr det gÀller produkter som anvÀnds kring ögonen bör du vara extra försiktig eftersom du annars kan drabbas av ögoninflammation eller liknande av sminket.

TÀnk ocksÄ pÄ att sminket kan pÄverkas av till exempel fukt. SÀrskilt torra produkter som puder och mineralfoundations bör alltsÄ inte förvaras i badrummet. DÀr kan det bli rejÀlt fuktigt efter dusch och bad. Förvara hellre produkterna i ett vanligt rum dÀr det finns bra ventilation.

Vilka fördelar finns med att ha en sminkförvaring?

Det finns vÀldigt mÄnga fördelar med att ha en bra sminkförvaring. IstÀllet för att ha allt smink drÀllandes kan du ha det snyggt samlat pÄ ett stÀlle. Det underlÀttar bÄde stÀdning och förvaring. Dessutom blir det lÀttare och roligare att sminka sig. Du behöver inte leta efter rÀtt produkt, och du ser lÀtt nÀr nÄgot Àr slut. Med sminkförvaringen kan du snabbt ocksÄ packa ner ditt smink inför en resa eller flytt utan att riskera att nÄgot ramlar ur eller glöms bort.

Hur stor sminkförvaring behöver du?

En av de första sakerna du bör tÀnka pÄ Àr hur stor din sminkförvaring behöver vara. Om du ska organisera de produkter du anvÀnder varje dag kanske du inte behöver fullt lika stor sminkförvaring som om du ska organisera allt ditt smink. Titta ocksÄ pÄ hur sminkets förpackningar ser ut. Stora förpackningar och paletter krÀver mer plats Àn till exempel mascaraförpackningar.

Vill du kanske ha en sminkförvaring som du ocksÄ kan ta med dig pÄ resan kan det vara klokt att vÀlja en variant som inte tar för stor plats i resvÀskan. Kanske Àr det ocksÄ bra att ha en sminkförvaring som gÄr att stÀnga om du vill ha den framme. PÄ sÄ sÀtt blir sminket inte dammigt och det skyddas ocksÄ mot solljus och nyfikna barnfingrar samt husdjur.

Vilket material bör sminkförvaringen vara tillverkad av?

Sminkförvaring finns i flera olika typer av material. Det finns lösningar i tyg, trÀ och plast. Det kan vara klokt att vÀlja en variant som Àr lÀtt att göra ren. En sminkförvaring i trÀ kan riskera att missfÀrgas om du spiller pÄ den. Har du nagellack i förvaringen blir det i regel omöjligt att fÄ bort frÄn trÀ, samma sak gÀller för till exempel förvaring i tyg. Om du fÄr flÀckar pÄ en sminkförvaring i plast kan de ofta skrapas bort med till exempel en bordskniv.

Vilket material du bör vÀlja till din sminkförvaring Àr i mÄngt och mycket en smaksak men det Àr inte fel att vÀlja en variant som Àr lÀtt att rengöra. DÄ vet du att ditt smink alltid förvaras pÄ ett hygieniskt sÀtt.

Hur görs sminkförvaringen ren?

Sminkförvaringen kan rengöras pĂ„ lite olika sĂ€tt. MĂ„nga gĂ„nger rĂ€cker det med att bara torka av förvaringen med en fuktig trasa. Ibland kan det ocksĂ„ vara bra att göra en större rengöring av förvaringen. Är den tillverkad av tyg gĂ„r den ofta att lĂ€gga i tvĂ€ttmaskinen eller att skölja upp för hand. Plast kan i regel köras i diskmaskinen pĂ„ lĂ€gre temperatur. Om du spiller smink pĂ„ eller i din förvaring Ă€r det allra bĂ€sta om du kan tvĂ€tta bort det med en gĂ„ng. PĂ„ sĂ„ vis minskar risken att du fĂ„r flĂ€ckar som inte gĂ„r att ta bort i sminkförvaringen.

För vem Àr denna produkt?

Om du Àr en person som gillar smink och som tycker om att ha ordning Àr en bra sminkförvaring verkligen en bra investering. Har du mycket smink Àr kanske förvaringen Àn viktigare Àn om du bara har nÄgra fÄ produkter men det kan trots allt vara skönt att kunna förvara sminket pÄ ett bra sÀtt.

En praktisk sminkförvaring Àr bra att ha bÄde pÄ sminkbordet, i badrummet eller dÀr du nu sminkar dig. Den passar för alla Äldrar, bÄde för dig som sminkat dig i flera Är och för tonÄringen som precis börjat med smink. Hela vardagen blir helt enkelt lÀttare om du har allt ditt smink pÄ samma plats och om du enkelt kan fÄ en överblick över de produkter du vill anvÀnda.

Sminkförvaringen gör ocksÄ att ditt smink hÄller betydligt lÀngre. Det förvaras mer hygieniskt utan att damm kommer Ät det och dessutom gÄr det i regel att stÀnga förvaringen sÄ att solljuset inte kan leta sig ner till ditt smink. Dessutom passar förvaringen utmÀrkt till sminkborstar och till alla andra tillbehör samt verktyg som Àr bra att ha nÀra till hands nÀr det Àr dags att sminka sig. Sminkförvaring Àr helt enkelt en produkt som passar dig som Àr rÀdd om ditt smink.

Hur valde vi vilka produkter vi skulle testa?

Vi har tittat runt pÄ flera butiker för att finna de populÀraste sminkförvaringarna. Vi har ocksÄ tittat pÄ vilka varianter som fÄtt bra recensioner och sÄ har vi tagit med en del av vÄra egna favoriter som vi Ànnu inte haft möjlighet att testa. Av dem har vi sedan valt ut de produkter vi funnit som bÀst i test och delat upp dem i olika kategorier efter prisklass. Vi har Àven tittat pÄ förvaringslösningar av olika material och i olika storlek för att fÄ ett sÄ allsidigt sortiment som möjligt i vÄrt test sÄ att du ska kunna finna en variant som passar dig.a som Àr vÄra favoriter, Àven vilka utmanare inom kategorin som finns dÀr ute.


VĂ„ra Favoriter

HÀr presenterar vi de produkter vi utsett till absoluta favoriter i testet. Vi har delat in dem efter pris för att du ska kunna hitta en variant som passar just din plÄnbok.

Premium: Shela’s rotating organizer

Det hĂ€r Ă€r en vĂ€ldesignad och praktisk sminkförvaring som blivit bĂ€st i test i vĂ„r premiumgrupp. Trots ett lite högre pris utser vi den till bĂ€sta sminkförvaringen. Den Ă€r tillverkad i trĂ€ och roterar 360 grader för att du enkelt ska kunna finna det du söker. Alla sminkprodukter syns direkt och du behöver inte leta i större förvaringsfack. Tack vare att förvaringen har en sexkantig form blir facken fyrkantiga snarare Ă€n runda och det gör att du fĂ„r plats med mer saker. Överlag fĂ„r mycket plats i förvaringslösningen men du kan inte rĂ€kna med att de allra största paletterna ska fĂ„ plats men det Ă€r bara en vĂ€ldigt liten nackdel.

NÀr det gÀller hyllorna och facken i sminkförvaringen har de olika storlek och höjd. Puderdosor, flaskor och annat fÄr lÀtt plats. Det finns ocksÄ smÄ fack som passar utmÀkrt för penslar, mascara, lÀppglans och andra sminkdetaljer som har lite mindre storlek.

En nackdel med den hÀr sminkförvaringen Àr att den tar en hel del plats. Den fÄr inte plats i badrumsskÄpet och Àven pÄ ett bord behöver den en del utrymme. Men överlag Àr det hÀr en sminkförvaring vi verkligen gillar. Den finns i flera fÀrger men vi uppskattar den vita kulören eftersom eventuellt spill syns snabbt och dessutom ger förvaringen lite extra ljus till utrymmet du sminkar dig i.

Fördelar:

 • Stilren och praktisk design
 • Kan roteras 360 grader
 • Mycket smink fĂ„r plats

Nackdelar:

 • Tar en hel del plats
 • De största paletterna fĂ„r inte plats
 • Förvaringslösningen kan inte stĂ€ngas

Mellan: Shela’s SminklĂ„da

PÄ andra plats har vi Wella Color Touch. Ett pÄlitligt mÀrke som Àr en favorit för mÄnga, vi

Det hÀr Àr en smart sminklÄda för dig som vill ha plats med mycket smink och för dig som ofta Àr pÄ sprÄng. Om du vill ha ditt smink i en öppen förvaring eller om du helt vill slippa öppna upp och leta i fack kanske inte det hÀr Àr den bÀsta lösningen för dig men du kommer garanterat att bli överraskad av hur praktisk den hÀr varianten Àr. I mitten av vÀskan finns det en större lÄda dÀr du kan fÄ plats med flaskor och större paletter. Flaskor kan i regel stÀllas upp i facket vilket innebÀr en stor fördel. Förutom det större facket finns ocksÄ tvÄ hyllor med fack som kan fÀllas ut. De Àr lite grunda och fungerar för borstar, smÄ paletter, nagellack eller mindre sminkprodukter. Det finns ocksÄ tre Àn mindre fack som stÀngs med dragkedja dÀr du kan förvara de allra minsta sminkprodukterna, örhÀngen eller liknande.

En nackdel vi upptÀckt Àr att vÀskan kÀnns en aning plastig med sitt lÀderliknande material, men den rejÀla förvaringen vÀger upp en hel del. Det praktiska handtaget gör ocksÄ att du lÀtt kan ta med dig ditt smink pÄ resa. Vi tycker ocksÄ extra mycket om att du kan stÀnga hela vÀskan. Det gör att sminket skyddas mot damm, nyfikna fingrar och solljus var den Àn placeras. Prislappen ligger inte speciellt högt och det Àr verkligen en sminkförvaring bÀst i test i mellansegmentet.

Fördelar:

 • Mycket förvaring för pengarna
 • Bra pris
 • Flaskor kan stĂ€llas upp i sminkförvaringen

Nackdelar:

 • KĂ€nns lite plastig

Budget: ​​Shela’s Medium Smink Organizer

Det hÀr Àr en perfekt produkt som söker sminkförvaring bÀst i test till lÄgt pris. Storleken pÄ förvaringen Àr inte sÄ stor men den passar bra om du har mindre sminkprodukter eller om du vill ha dina absoluta favoriter samlade pÄ ett stÀlle. Gillar du nagellack Àr det hÀr ett toppenaltenativ för dig. I mittenfacket finns nÀmligen fack just för nagellack, Àven om de sÄklart ocksÄ kan anvÀndas för annat. Det finns ocksÄ ett lite smalare men djupare fack dÀr du kan stÀlla mascaror eller liknande upp. Det finns ocksÄ ett bredare, men lÀgre fack dÀr puderdosor, rouge eller foundations kan förvaras. Prislappen Àr vÀldigt lÄg, och sminkförvaringen Àr lÀtt att göra ren. Om du vill ha den bÀsta sminkförvaringen 2020 till ett vÀldigt lÄgt pris rekommenderas den hÀr varianten varmt.

Fördelar:

 • Tar liten plats
 • LĂ€tt att fĂ„ överblick över sminket
 • Enkel att göra ren

Nackdelar:

 • Stora paletter ryms inte
 • Ganska ont om förvaring

Bubblare: Real Techniques Real Tech Pocket Organizer

Real Technique Àr ett vÀlkÀnt mÀrke inom smink och det Àr kanske inte sÄ konstigt att de ocksÄ skapat bra sminkförvaring. Det hÀr Àr en förvaringsficka som frÀmst Àr tÀnkt för förvaring av sminkborstar men sjÀlvklart kan du ocksÄ förvara andra saker i den.

Det hÀr Àr en mycket smart förvaring som kan fÀstas pÄ alla blanka, platta ytor. Du behöver varken lim eller sugproppar för att sÀtta fast fickan pÄ din spegel utan du tar bara bort skyddspappret pÄ baksidan av fickan. Vill du sedan fÀsta förvaringen pÄ en annan plats kan du bara ta bort fickan och sÀtta upp den igen. Rengöringen Àr extremt enkel. Du lÀgger bara in fickan i tvÀttmaskinen efter att du tagit ut dina sminkprodukter.

Fördelar:

 • GĂ„r att hĂ€nga upp nĂ€stan överallt
 • LĂ€tt att rengöra
 • Kan tas bort utan att lĂ€mna spĂ„r

Nackdelar:

 • FrĂ€mst tĂ€nkt för sminkborstar
 • Rymmer inte sĂ„ mycket

VĂ„ra utmanare

Givetvis finns det hundratals fler hÄrtoningsprodukter dÀr ute, nedan har vi listat nÄgra av dem som Àr liknande produkter jÀmfört med dessa vi har testat.

Shela’s Beauty Organizer 4 Fack

Det hĂ€r Ă€r en praktisk sminkförvaring tillverkad i plast. Det finns fyra avlĂ„nga, rektangulĂ€ra fack och det fĂ„r plats nagellack, puder, paletter eller liknande produkter i sminkförvaringen. Även om det inte Ă€r den produkt vi tycker Ă€r en sminkförvaring som kan utses till bĂ€st i test Ă€r den trots allt vĂ€rd att nĂ€mna. Även om den hĂ€r varianten av sminkförvaring kan se lite liten ut finns det plats för mer Ă€n vad du tror. En stor fördel Ă€r att sminkförvaringen inte tar mycket plats dĂ€r den placeras. Dessutom fĂ„r du en riktigt bra överblick över produkterna.

Fördelar:

 • LĂ€tt att rengöra
 • Det fĂ„r plats mycket
 • Du sparar en hel del plats

Nackdelar:

 • KĂ€nns lite plastig
 • Det gĂ„r inte att skydda sminket mot solljus

Shela’s SminklĂ„da brun

Shela har Àn en gÄng lyckats med att ta fram en riktigt bra förvaringslösning för smink. Det hÀr skrinet tillverkad i PU-lÀder Àr bÄde snyggt och praktiskt. Med flera fack fÄr du enkelt plats med smink, borstar, verktyg och en hel del annat. Designen Àr klassisk och har en större förvaringslÄda i mitten samt tvÄ utdragbara hyllor pÄ var sida. SminklÄdan har bÄde handtag och axelrem sÄ att du lÀtt kan ta med dig den. Det Àr ett utmÀrkt val för bÄde privatpersoner och för dig som arbetar som makeupartist.

Fördelar:

 • Rymmer mycket
 • Snygg design
 • Enkel rengöring

Nackdelar:

 • NĂ„got högt pris
 • Kan innebĂ€ra en del rotande jĂ€mfört med en öppen förvaring