BĂ€sta silverschampot 2022 – motverka gul blondering nĂ€r du tvĂ€ttar hĂ„ret

Om du har orangea eller gula toner i ditt blonda hÄr Àr silverschampo grejen. Det spelar ingen roll om hÄret Àr blont naturligt eller om du har blonderat det. Har du grÄtt hÄr, antingen naturligt eller fÀrgat, kan silverschampo ocksÄ hjÀlpa dig tillrÀtta med nyansen. Schampot anvÀnds precis som ett helt vanligt hÄrschampo men det kan behöva verka en stund, och dessutom anvÀndas flera gÄnger för att just du ska fÄ den nyans du vill ha pÄ ditt hÄr. Det finns bÄde billigare och dyrare varianter av silverschampo och de innehÄller olika ingredienser. Dessutom lÀmpar de sig för olika hÄrtyper vilket kan vara bra att veta nÀr du letar efter det bÀsta silverschampot 2022.

Ett bra silverschampo

Ett silverschampo som blir bÀst i test ska givetvis göra skÀl för sitt namn. Silverschampon innehÄller pigment i blÄ eller lila toner som neutraliserar gula eller varma toner i ljusa hÄr, samt som bidrar till en kallare nyans i grÄtt hÄr. Gula toner i ett vÀldigt blont hÄr kan se vÀldigt konstigt ut, och det Àr faktiskt inte speciellt ovanligt att de varmare tonerna förekommer. Med ett silverschampo som blivit bÀst i test kan du pÄ ett enkelt sÀtt fÄ hÄret att se mer vÀlmÄende och frÀscht ut. Dessutom tar det inte heller sÄ lÄng tid att fÄ hÄret att se bÀttre ut.

Det Àr dock viktigt att schampot inte bara tar bort de gula tonerna utan det ska ocksÄ vÄrda hÄret. Om du fÀrgar hÄret slits det mycket och dÄ mÄste du ha ett schampo som kan hjÀlpa till med att ÄterstÀlla hÄrets kvalitet.

Schampona finns i olika prisklasser, förpackningsstorlekar och av flera mÀrken. Man kan antingen vÀlja det billigaste valet, eller ett kÀnt mÀrke till ett lite högre pris. Men vilket Àr egentligen det bÀsta valet? Just nÀr det gÀller silverschampon kan vi klart se att det i mÄnga fall Àr bÀttre att betala lite mer för att fÄ en produkt som verkligen gör skÀl för sitt namn. I vÄrt test har vi med produkter i flera olika prisklasser, som alla gör sitt jobb trots att prislappen varierar ganska rejÀlt mellan vissa av silverschampona. Ett stort plus Àr ocksÄ att alla produkter i detta silverschampo test Àr relativt lÀtta att fÄ tag i bÄde online och i fysiska butiker.

Som de tre topp-produkterna i vĂ„rt test ser vi Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo som vinnare i premiumsegmentet. I mellansegmentet finner vi L’OrĂ©al Professionnel Silver och i kategorin med budgetprodukter finns L’OrĂ©al Paris Elvital Color Vive Silver Shampoo. De Ă€r alla bra produkter som fyller sin funktion men pĂ„ olika sĂ€tt och med olika pris.


Premium: Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo

I premiumklassen Àr det inte svÄrt att utse en vinnare. Paul Mitchells silverschampoo Àr en riktig kvalitetsprodukt. Med Blonde Shampoo fÄ du ett riktigt fint resultat som dessutom varar lÀnge. Tack vare de lila pigmenten som finns i fÀrgen neutraliseras alla orangea och gula toner i bÄde blonda och grÄa hÄr. Schampot passar ocksÄ alla hÄrtyper och Àr mycket vÄrdande samt stÀrkande. HÄret blir mjukt, utan friss och det blir ocksÄ lÀtt att borsta ut. De gula och varma tonerna hÄller sig borta under flera dagar och hÄret kÀnns frÀscht. Ett stort plus ocksÄ för den trevliga doften som inte alls kÀnns stark i nÀsan.


Mellan: L’OrĂ©al Professionnel Silver

L’OrĂ©al Professionnel Silver Ă€r ett schampo som effektivt tar bort gula toner ur hĂ„ret. Det fungerar bĂ€st pĂ„ blont hĂ„r, men Ă€ven grĂ„are hĂ„r kan fĂ„ en nĂ„got kallare ton. Schampot gör hĂ„ret mjukt och smidigt. Det Ă€r dessutom drygt och vĂ€ldigt prisvĂ€rt. Det Ă€r vĂ€ldigt positivt.

Doften Àr Àven den en fördel. Den Àr inte sÄ stark men den bidrar till en frÀschare kÀnsla i hÄret. En annan fördel med schampot Àr att vi upplever att hÄret inte fÄr samma lila ton som andra silverschampon kan ge.

En sak som vi upptÀckt med schampot Àr att mÄnga andra silverschampon som blivit bÀst i test kan vara lite uttorkande för hÄret. Att anvÀnda en bra inpackning för hÄret, eller ett bra balsam kan dÀrför vara klokt.


Budget: Poly Color toningsschampo

L’OrĂ©al Paris Elvital Color Vive Silver Shampo Ă€r ett silverschampo som du kan köpa i nĂ€stan vilken mataffĂ€r som helst, samt i de flesta butiker som sĂ€ljer skönhetsprodukter online. Schampot har ett lĂ„gt pris, men det gör sitt jobb pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt. Doften Ă€r frĂ€sch och designen pĂ„ flaskan Ă€r snygg.

Även om det hĂ€r inte Ă€r en lyxprodukt som ger precis samma resultat som de dyrare produkterna minskar de varmare tonerna i hĂ„ret. De hĂ„ller sig dock inte borta lika lĂ€nge, och Ă€r tonerna vĂ€ldigt kraftiga kan hĂ„ret behöva flera behandlingar innan de försvinner till större del.


Bubblare: Sachajuan Silver

Med det hÀr silverschampot fÄr ditt hÄr en vacker glans. De gula och varma tonerna i sÄvÀl blont som grÄtt hÄr försvinner efter bara en anvÀndning och hÄret kÀnns ocksÄ starkare och mer stabilt.

Ett annat stort plus Àr att hÄret Äterfuktas ordentligt och det blir lÀtt att reda ut. Schampot Àr ocksÄ skonsamt för hÄrbottnen och det ger ingen klÄda. Formulan Àr dryg och schampot doftar mycket gott. Ett stort plus Àr ocksÄ att det ger UV-skydd. Vi ser det ocksÄ som positivt att schampot finns i flera olika storlekar nÀr det gÀller förpackning. Resultatet hÄller ocksÄ i flera dagar.Köpguide – FrĂ„gor & Svar

I den hÀr köpguiden besvarar vi olika frÄgor som ofta stÀlls kring silverschampo. Vi skriver ocksÄ mer om vad ett silverschampo egentligen Àr och om hur ofta ett sÄdant kan anvÀndas.

Vad Àr ett silverschampo?

Ett silverschampo kan anvÀndas om du vill fÄ bort varma, gula eller orangea toner i din hÄrfÀrg. Schampot lÀmpar sig bÀst för anvÀndning i blont eller grÄtt hÄr. Om du blonderar ditt hÄr eller om du fÀrgar det grÄtt kan det ofta förekomma gula fÀrgskiftningar i hÄret. Samma sak kan ocksÄ uppstÄ om fÀrgen Àr din naturliga Àven om det inte Àr lika vanligt. Men med en produkt frÄn detta silverschampo test kan du fÄ precis den dÀr kalla nyansen pÄ hÄret som du vill ha.

NÀr det gÀller silverschampon kan de inte ta bort varma skiftningar i hÄret. IstÀllet fungerar schampot som en hinna som lÀgger sig ovanpÄ varje hÄrstrÄ. Tack vare de lila eller blÄ pigmenten i schampot kommer hÄrstrÄets gula eller orangea fÀrg att neutraliseras. Det leder till att hÄrstrÄet ser mindre gulaktigt ut och fÀrgen blir mer jÀmn över hela hÄret. Det kan dock vara sÄ att schampot ger en nÄgot för blÄlila eller kall fÀrg till hÄret. Den kan mattas av efter nÄgon dag, eller sÄ hÄller den i sig lÀngre tid, dock sÀllan lÀngre Àn till nÀsta hÄrtvÀtt om annat schampo anvÀnds.

Hur anvÀnds ett silverschampo som blivit bÀst i test?

Silverschampon ska alltid appliceras pÄ vÄtt eller fuktigt hÄr. Det lÀggs i bÄde hÄrbotten och lÀngder. TÀnk pÄ att schampot kan behöva verka ett tag för att du ska fÄ önskad effekt. Hur lÀnge produkten ska verka varierar beroende pÄ vilken schampo du anvÀnder. Om du vill ha ett mer rejÀlt resultat av ditt schampo kan det ocksÄ behöva verka lite lÀngre. TÀnk dÀrför pÄ att lÀsa igenom den bruksanvisning som stÄr pÄ flaskan innan du anvÀnder ditt silverschampo. Om du lÄter det verka för lÀnge finns det en risk att hÄret blir för blÄtt och kallt i tonen, fÄr det inte verka alls kommer schampot inte att ha nÄgon effekt.

NÀr schampot har fÄtt verka ordentligt ska det sköljas ur noga. Om missfÀrgningarna varit kraftiga kan du behöva upprepa behandlingen Ànnu en gÄng. Se ocksÄ till att anvÀnda ett bra balsam eller en inpackning efter schamponeringen. Silverschampot kan nÀmligen torka ut ditt hÄr. Om du mÀrker att ditt hÄr torkas ur mycket av schampot bör du inte anvÀnda det för ofta, annars Àr silverschampon anpassade för att anvÀndas regelbundet. Om du vill att resultatet ska vara lÀnge mÄste du rent av se till att anvÀnda schampot varje gÄng du tvÀttar hÄret. Blir ditt hÄr mycket torrt kanske du fÄr vÀnja dig vid att bara anvÀnda det varannan vecka, eller rent av mer sÀllan. DÄ kan du dock inte rÀkna med att resultatet och den kalla fÀrgen hÄller i sig mellan tvÀttarna. Det kan ocksÄ vara klokt att prova olika silverschampon. Vissa av dem torkar nÀmligen ut hÄret mer Àn vad andra gör.

TÀnk ocksÄ pÄ att ett silverschampo Àr pigmenterat. Ett vanligt schampo fÀrgar inte av sig men det kan ett silverschampo göra. Det Àr frÀmst hÀnderna som Àr utsatta och det Àr inte fel att anvÀnda handskar under schamponering och ursköljning. TÀnk ocksÄ pÄ att vita duschdraperier eller handdukar kan ta Ät sig av fÀrgen om schampot hamnar pÄ dem och inte tvÀttas bort direkt.

Just nÀr det gÀller hÀnderna kan torr hud och omÄlade och torra naglar vara mer utsatta eftersom sÀrskilt lila pigment har en tendens att fÀsta bÀttre pÄ dem. Ett alternativ kan vara att smörja in hÀnderna ordentligt innan schamponering sker, men det bÀsta Àr sÄ klart att anvÀnda plasthandskar.

Är det alltid bĂ€ttre med dyra silverschampon?

Det mÄste inte vara sÄ att ett dyrt silverschampo Àr bÀttre Àn ett billigt. Men flera gÄnger Àr det sÄ att man fÄr vad man betalar för. I det test vi gjort kan du klart se att det finns bra och effektiva silverschampon som blivit bÀst i test i flera olika prisklasser. Oavsett om du har en stor eller liten plÄnbok kan du alltsÄ fina ett bra silverschampo som passar dig. Vi har med bÄde billigare och dyrare produkter i vÄrt test och om du söker ett billigt silverschampo hittar du det bland vÄra tre topp-produkter i budgetsegmentet.

Var finns det silverschampo att köpa?

I dag kan du i stort sett finna silverschampo att köpa överallt. Olika varianter finns i din vanliga mataffÀr, och Àn fler finner du i butiker med större sortiment. Du kan ocksÄ köpa silverschampo hos frisören samt i skönhetsbutiker. Det finns ocksÄ silverschampo att köpa pÄ apotek samt pÄ flera olika sajter online.

Torkas allt hÄr ut av silverschampo?

Det beror helt pÄ hur ditt hÄrs kvalitet Àr och pÄ vilken variant av silverschampo bÀst i test du anvÀnder dig av. HÄret kan dock bli lite torrt och kÀnnas lite strÀvt. Det kan du enkelt avhjÀlpa genom att anvÀnda en vÄrdande och Äterfuktande inpackning eller mask efter att du tvÀttat hÄret. Ett bra balsam rekommenderas efter varje hÄrtvÀtt. Inpackning eller mask kan anvÀndas nÄgot mer sÀllan men inte heller med dem bör det gÄ för lÄng tid mellan anvÀndningarna.

Hur ofta anvÀnds ett bra silverschampo?

Eftersom ett silverschampo inte gÄr in i hÄrstrÄet och gör en permanent förÀndring pÄ det behöver proceduren upprepas för att resultatet ska hÄlla i sig. Hur ofta schampot kan anvÀndas beror dock pÄ hurdan din hÄrkvalitet Àr samt pÄ vad du har för hÄrtyp. Om du har ett hÄr som inte Àr speciellt kÀnsligt kan du i regel anvÀnda schampot varje dag ett tag. Du bör dock inte göra det under allt för lÄng tid dÄ det tenderar att slita pÄ hÄret. Det Àr allra bÀst om man kan hÄlla sig till att anvÀnda schampot en gÄng i veckan.

Djurtestas alla silverschampon som blir bÀst i test?

Nej. Det finns silverschampon som inte testas pÄ djur och varianter dÀr inte heller de ingredienser som ingÄr testas pÄ djur. De kan vara lite svÄrare att hitta och Àven kosta lite mer. Ett tips kan vara att titta pÄ förpackningen. Om det stÄr att produkten Àr dermatologiskt testad betyder det ofta att den inte testats pÄ djur. Det Àr dock ingen garanti. Titta dÀrför ocksÄ efter symboler som veganmÀrkningar sÄ Àr du pÄ den sÀkra sidan.

För vem Àr denna produkt?

Ett silverschampo kan egentligen anvÀndas av alla, men det riktar sig frÀmst till personer som har blont eller grÄtt hÄr. Oavsett om hÄret Àr fÀrgat eller naturligt har den kulören kan det uppstÄ missfÀrgningar i varma och gula toner. Det kan fÄ hÄret att se dÄligt fÀrgat ut. Om ditt hÄr Àr grÄtt kan de varma tonerna göra det trist och trÄkigt. Med ett silverschampo försvinner det och hÄret ser friskare ut. Schampot vÄrdar ocksÄ hÄret om det blivit slitet och det tar ocksÄ hand om din hÄrbotten. Ett bra silverschampo ger ocksÄ ditt hÄr glans och struktur.

Effekten frÄn schampot kan du vanligen se direkt efter att du anvÀnt schampot men om missfÀrgningarna Àr kraftiga kan det vara sÄ att produkten behöver anvÀndas flera gÄnger för att alla varma toner ska försvinna.

Om du vill ta hand om ditt hÄr samtidigt som du vill att det ska ha den blonda eller grÄa kalla fÀrgen som du verkligen gillar Àr silverschampot ett riktigt bra val.

Silverschampon finns i olika varianter och de har olika innehÄll för att passa flera hÄrtyper. Det betyder att du alltid kan hitta ett silverschampo som blivit bÀst i test och som passar dig samt din plÄnbok.

Hur valde vi vilka produkter vi skulle testa?

NÀr det gÀller silverschampo test har vi vanligen en del favoriter som vi gÀrna vill ha med i testet. De har vi tagit med, liksom olika produkter som vi gÀrna velat testa men som vi inte provat innan. Vi har ocksÄ gÄtt igenom flera av de tester som gjorts av andra och lÀst recensioner. Av de testade produkterna har vi sedan valt ut ett par stycken som vi ocksÄ har tagit med i vÄrt test. SjÀlvklart har vi ocksÄ med nÄgra av de produkter som rekommenderas av proffs inom hÄrvÄrd för att testet ska kunna tÀcka in sÄ mÄnga olika aspekter som möjligt.


VĂ„ra Favoriter

HÀr presenterar vi de produkter vi utsett till absoluta favoriter i testet. Vi har delat in dem efter pris för att du ska kunna hitta en variant som passar just din plÄnbok.

Premium: Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampo

Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampo Àr vinnaren i premiumsegmentet. Det Àr ett bra schampo som tar hand om hÄret och som inte bara döljer varma toner utan ocksÄ tar fram de naturliga kalla tonerna i hÄret. Det ger ett naturligt och frÀscht resultat. Ett vÀldigt stort plus Àr att resultatet varar relativt lÀnge jÀmfört med andra silverschampon vi testat. Det betyder att du inte behöver anvÀnda schampot varje dag för att hÄret ska behÄlla sin nyans.

Även om produkten Ă€r lite dyrare Ă€r det en vĂ€l vĂ€rd investering nĂ€r du ser hur bra ditt hĂ„r faktiskt mĂ„r av schampot. Dessutom Ă€r produkten extremt dryg och den Ă€r inte heller testad pĂ„ djur vilket Ă€r en vĂ€ldigt stor fördel tycker vi. HĂ„rschampot fungerar för alla hĂ„rtyper och vi i testpanelen tycker inte heller att det torkar ut fullt lika mycket som andra produkter.

Fördelar

 • LĂ€mpligt för veganer
 • Testas inte pĂ„ djur
 • Lyfter fram de naturligt kalla tonerna
 • Torkar inte ut hĂ„ret lika mycket

Nackdelar

 • Har en lite skarpare doft
 • NĂ„got högt pris
 • Förpackningen upplevs nĂ„got osmidig.

Mellan: L’OrĂ©al Professionnel Silver

L’OrĂ©al Professionnel Silver Ă€r ett bra silverschampo till överkompligt pris, liksom L’OrĂ©als övriga produkter. L’OrĂ©al Ă€r dock ett mĂ€rke som testar sina produkter pĂ„ djur vilket kan vara bra att komma ihĂ„g.

Det hÀr silverschampot fyller sin funktion men det har svÄrt att ta bort kraftigt gula toner. PÄ grÄtt hÄr fungerar det dock vÀldigt bra för att skapa en vacker silvergrÄ fÀrg utan varma skiftningar. Om du Àr blond och upplever att du har gula toner i hÄret kan du behöva anvÀnda den hÀr produkten flera gÄnger för att mÀrka av nÄgon skillnad och det kan slita onödigt mycket pÄ hÄret.

En stor fördel med den hÀr produkten Àr att den inte ger hÄret en kraftig blÄ ton Àven om den fÄr sitta i lite lÀngre. Den fÀrgar inte heller av sig lika mycket pÄ hÀnderna.

Fördelar

 • Förpackningen finns i tre olika storlekar
 • Schampot har en mild ton som inte gör hĂ„ret för kallt
 • Bra doft

Nackdelar

 • Tenderar att torka ut hĂ„ret en hel del
 • Inte fullt sĂ„ dryg som man kunnat önska
 • Fungerar bĂ€st pĂ„ grĂ„tt hĂ„r

Budget: L’OrĂ©al Paris Elvital Color Vive Silver Shampo

Det hĂ€r Ă€r ett silverschampo som Ă€r avsett att anvĂ€ndas en gĂ„ng i veckan. För att fĂ„ allra bĂ€st effekt bör du ocksĂ„ anvĂ€nda schampot tillsammans med de övriga produkterna i samma serie, Ă€ven om bara anvĂ€ndandet av L’OrĂ©al Paris Elvital Color Vive Silver Shampo gör stor skillnad. NĂ€r vi testade produkten mĂ€rkte vi skillnad redan efter den första anvĂ€ndningen. Tack vare att resultatet blir sĂ„ bra kan man vilja schamponera hĂ„ret en gĂ„ng till, eller anvĂ€nda hĂ„rschampot oftare men det bör man inte göra. Det sliter för mycket pĂ„ hĂ„ret och resultatet kommer inte att bli bĂ€ttre bara för att mer schampo anvĂ€nds. HĂ„ller du dig till att anvĂ€nda schampot en gĂ„ng i veckan fĂ„r du ett fint resultat som hĂ„ller.

Ett stort plus med det hÀr schampot Àr att hÄret blir ordentligt rent samtidigt som alla gula toner försvinner. Dessutom innehÄller schampot UV-filter vilket skyddar hÄret mot skadlig strÄlning frÄn solen.

Fördelar

 • VĂ€ldigt lĂ„gt pris
 • Finns att köpa i stort sett överallt
 • InnehĂ„ller UV-filter

Nackdelar

 • Inte fullt lika drygt som övriga produker i testet
 • Formulan kĂ€nns inte sĂ„ lyxig

Bubblare: Sachajuan Silver

Sachajuan Silver Àr ett silverschampo som verkligen gör skÀl för sitt namn. HÀr försvinner alla varma toner frÄn hÄret efter en anvÀndning och hela hÄret kÀnns Äterfuktat och mjukt. Det Àr dessutom en produkt som tillverkas i Sverige och det har utvecklats av frisörer.

Schampot innehÄller ocksÄ UV-skydd som gör att hÄret inte tar lika stor skada av solens strÄlar. Dessutom skyddas det mot klor, saltvatten och torka vilket kan vara extra skönt pÄ till exempel en utlandssemester.

Om du har ett grÄtt hÄr kan schampot ge en mer grÄvit nyans pÄ det, men om du eftertraktar en sÄdan fÀrg Àr det hÀr ett mycket bra alternativ. Ett stort plus Àr ocksÄ att flaskorna finns i olika storlekar. Det Àr dock ett lite dyrare alternativ och dÄ vi inte tycker att schampot löddrar sÄ mycket Àr det lÀtt att ta en lite större mÀngd vilket gör produkten odryg.

Fördelar

 • Utvecklat av frisörer
 • Svenskt varumĂ€rke
 • VĂ„rdar och tar bort alla varma skiftningar i hĂ„ret

Nackdelar

 • Ett dyrt alternativ
 • Kan ge en blĂ„vit ton till grĂ„tt hĂ„r
 • Kan vara lite svĂ„r att fĂ„ tag i

VĂ„ra utmanare

HĂ€r tar vi upp tre bra produkter som Ă€r goda utmanare till vĂ„ra absoluta favoriter. HĂ€r finns vĂ€lkĂ€nda mĂ€rken som Davines och Matrix, men ocksĂ„ lite mer bortglömda sĂ„dana som Redken. Även de hĂ€r produkterna Ă€r sĂ„dana som vi i testpanelen gillar starkt och Ă€ven om de inte kommit in pĂ„ vĂ„r topplista Ă€r det absolut vĂ€rt att prova dem om du vill ha ett silverschampo som tar bort gula och trĂ„kiga toner ur ditt hĂ„r.

Matrix Total Results So Silver Shampoo

Det hÀr Àr ett silverschampo som pÄ ett tillfredsstÀllande sÀtt tar bort orangea och gula toner ur hÄret samtidigt som hÄret vÄrdas och blir lÀtt att reda ut. Schampot passar lika bra för blont hÄr som för grÄtt eller vitt hÄr dÄ det ger en kallare nyans Ät alla de fÀrgerna. Eftersom schampot kan torka ut hÄret rekommenderar vi att ett balsam eller en inpackning anvÀnds efter hÄrtvÀtt.

Fördelar

 • Ger snabbt resultat
 • Har ett bra pris
 • Snygg flaska

Nackdelar

 • Kan torka ut hĂ„ret en del

Davines Alchemic Silver Shampoo

Davines Alchemic Silver Shampoo Àr ett lite lyxigare alternativ för dig som vill lÀgga lite mer pengar pÄ ditt hÄr. Med hela 97 % nedbrytbara ingredienser, 100 % naturliga tensider och ett pH-vÀrde pÄ 5.3 vÄrdar det Àven hÄret samt miljön.

HÄret skyddas och Äterfuktas samtidigt som alla gulaktiga och varma toner helt försvinner. AnvÀnds med fördel tillsammans med balsamet som ingÄr i serien för ett Àn bÀttre resultat och ett mer Äterfuktat hÄr.

Fördelar

 • Gör hĂ„ret mjukt och glansigt
 • Snygg flaska
 • HĂ€rlig formula
 • 97 % nedbrytbara ingredienser

Nackdelar

 • NĂ„got högt pris

Redken Brews Silver Shampoo

Redken Brews Silver Shampoo kommer i en flaska som pÄminner lite en om klassisk ölflaska. Schampot Àr en av de varianter vi i testet glömt bort lite, men nÀr vi testar den blir vi absolut inte besvikna pÄ resultatet. Schampot doftar gott, det löddrar fint och de gula tonerna försvinner i ett nafs. Produkten fÄr ett stort plus för att hÄret kÀnns sÄ pass rent och frÀsch i flera dagar efter tvÀtt. HÄret kÀnns ocksÄ vÀldigt Äterfuktat efter att schampot har anvÀnts och vi upplever inte att behovet av inpackning eller hÄrmask blir speciellt stort Àven om hÄret mÄr bra av att behandlas med ett skyddande balsam efter att det tvÀttats.

Fördelar

 • Riktigt snygg design
 • Bra pris
 • Gör sitt jobb

Nackdelar

 • HĂ„ret kan lĂ€tt fĂ„ en blĂ„lila ton om schampot fĂ„r sitta i och verka allt för lĂ€nge.
 • Finns bara online och hos frisörer

Vi hoppas att du fÄtt glÀdje av detta test och att du nu har en klarare bild framför dig vad du vill anvÀnda och vad som passar just för dig!